lauantai 13. helmikuuta 2016

Saint-Malo

Bonjour!
Eka viikko lomasta takana ja teki hirveesti mieli tulla kirjoittaa blogia. Loman alussa riitti kaikkee kivaa tekemistä. Kävin tapaamassa ranskalais-suomalaista perhettä, ketkä asuu Toursissa. Oli taas tosi kiva tavata, ruisleipää ja puhua suomea. Mun hyvä kaveri Chris tuli käymään Toursissa ja kierreltiin vaan keskustassa ja käytiin syömässä yhes raflassa jonne oon halunnu pitkään jo mennä. Sunnuntai kulu tosi lepposissa merkeissä, kävin lenkillä ja sit iltapäivästä pidettiin pingisturnaus takapihalla, kun oli niin hyvä sää. Maanantaina ja tiistaina näin kavereita ja tein kouluhommia. Keskiviikko aamuna otin junan Le Mansin kautta Rennesiin ja sieltä tänne Saint-Maloon. Note to yourself: älä ikinä ota isoa jättimatkalaukkua, jos matkustat junalla. Vaan TGV junissa on yleensä sellaset matkatavarahyllyt, mut ns tavallisissa intercity junissa on iha mahdotonta löytää paikkaa matkatavaroille, jotka on liian isoja sinne pienille laukuille tarkotettuihin hattuhyllyihin. Noh täällä kuitenkin ollaan ja ai että nautin! Vaikka Bretagnen sää vaihteleekin vuodenajasta riippuen kaatosateesta auringonpaisteeseen unohtamatta aina niin ihanaa pohjoistuulta, on tänne aina ihana tulla. Näiden päivien aikana ollaan otettu ennen kaikkea rennosti, oon nukkunu sellasia 12h yöunia ja iltapäivisin ollaan sit tehty kaikenlaista. Käytiin kiertelemässä Intramuros eli Saint-Malon vanhakaupunki. Kierreltiin erilaisia vintage - liikkeitä ja käytiin super kivassa teehuoneessa teellä. Ollaan käyty myös tapaamassa mun host äidin sukulaisia ja leffassa. Unohtamatta rantaa. MERI. Rakastan niin paljon! On ollut kans tosi kiva, kun ollaan tää viikko täällä "tyttöjen kesken" eli mun host äidin, nuoremman siskon ja host mummin kanssa. Ei tarvitse niin paljon miettiä menemistä ja tulemista, kun ei olla kaikki täällä. Eilen käytiin mediatekissä, eli paikallisessa kirjastossa (?). Vuokrattiin leffoja, joita katottii eilen illalla. Mm mun all time fave life as we know it, jonka on mun host äiti valkkas ilman et se ees ties, et se on yks mun lempileffa. Yritän täs samalla opiskella vähän, koska kouluun paluu viikolla, la semaine de la rentrée mulla on ranskan suullinen ylioppilaskoe ja ses (sciences économiques et sociales=ekonomia) "preli".

Tällä viikolla oli parhaat kertoimet ihan hulluille aalloille nousuveden aikaan. Käytiin kahtena iltana ja yhtenä aamuna katsomassa aaltoja. Tää kuva ei oo mitenkään suuri aalto, että parhaimmillaan aallot oli sellaisia 13 metriä korkeita ja ne nousi iha sikana toho rantaan. Kävin eilen aamulla lenkillä tuolla rannassa ja jäin katsomaan yhteen kohtaan, jossa toi betonimuuri on tosi matalalla. Ei sitä aallon voimaa pysty arvioimaan ennen ku se aalto nousee ihan sairaan voimakkaana, ja kyllä kastuin kokonaan ja kuulokkeet on rikki tällä hetkellä, koska ne kastu niin pahasti :-) mutta siis ihan huikee luonnon järjestämä show, jota tullaan tänne Saint-Maloon katsomaan pitkienkin matkojen päästä.
Laskuveden aikaan tää sama ranta "bulevardi" näyttää tältä. Ja vasemmalla näkyy "merenpohja", jossa on satoja metriä hiekkaa, että siellä voi ihan hyvin kävellä.
Tää oli ihana lamppu yhdessä vintage-liikkeessä. Aloin lukee noita eri kielillä kirjoitettuja tekstejä ja ton suomen kohdalla olin vaan silleen, että hei nää sanathan tarkoittaa jotain ja sit vast tajusin et se oli suomeks hehe. 




Lähdetään kohta vanhaan kaupunkiin kiertelemään. Hyvää sunnuntaita kaikille!
Ja hyvää ystävänpäivää kaikille ❤️
Bisous
-Anniina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti