lauantai 26. syyskuuta 2015

Journée du Patrimoine

Bonjour!
Viime viikon sunnuntaina oli journée du Patrimoine, eli päivä jolloin kaikki museot ja linnat yms nähtävyydet on auki ilmaiseksi. Saman päivänä oli myös 20km de Tours juoksutapahtuma. Se alkoi joskus 9 aikaan ja reitti kiersi ihan meidän vierestä. Oli ihan tosi siisti tunnelma, kun asukkaat keräänty kaduille kannustamaan juoksijoita. Siellä oli eri sarjoja, joista yksi oli sellainen, missä juoksijat työnsi kehitysvammaisia tai sairaita ihmisiä pyörätuolissa tai muussa kärryviritelmässä. Ihana hyväntekeväisyys tapahtuma! Oli myös esim sokeita, ketkä juoksivat kiinnitettynä avustajaansa ja syöpäpotilas lapsia kärryissä, jotka saivat suuret kannustukset. Lähdin itse aamulla lenkille vakkaripuistoona satuin juuri suurimman ihmisjoukon kohdalle ja jäin katsomaan juoksua. Monet oli pukeutunut ja monilla oli tosi hauskoja asuja!





Jardinissa oli myös joku partiotapahtuma sunnuntaina, jossa sai ratsastaa (?)

Iltapäivällä lähdettiin host-äidin ja siskojen ja veljen kanssa Toursin keskustaan. Tehtiin sellai kierros, missä näin kaikkia päänähtävyyksiä täällä. Käytiin esim. Toursin kaupungintalolla, joka oli mun mielestä yhtä hieno kun joku presidentinlinna suunnilleen ja muistutti sisältä vähän jotai Versaillesia :-D käytiin myös jossain museossa, jonka nimeä en muista, mutta siellä oli lähinnä tauluja, mutta se oli sellasessa tosi hienossa ympäristössä, joka oli paljon hienompi kuin itse museo. Tietysti käytiin myös Toursin katedraalissa. Näin myös myös teatterin ja oopperatalon.






On kyllä ihan vaikuttava rakennus sisältä ja ulkoa 


Huomatkaa palmut, joita on randomisti ympäri keskustaa


Niin nättiä, kun täällä on vielä ihan kesä, vaikka aamut on kylmiä, niin päivällä tarkenee ihan hyvin vaikka shortseissa, jos haluu


Messukeskus 


Katedraalin tornit kaukaa, tonne ylätasanteelle on mahdollisuus päästä, mut se ois pitäny varaa joku 8-10h aiemmin, joten se jäi meiltä nyt väliin 


Museo-puistoalueen portit 


Toi oli joku monta sataa tai tuhatta vuotta vanha puu, mut en enää muista millon se oli istutettu... 




Puistoalue oli niin nätti 


Museon sisäänkäynti (...ja taas palmuja?!)


...ja katedraali ! Joka muistutti mun mielestä niin paljon sekä Notre Damea, että Sagrada Familiaa





Mulle jäi vähän epäselväksi, että onks journée Patrimoine juttu vaan Ranskassa vai koko Euroopassa, mutta ihan siisti homma!


Teatteri 

Tältä näytti siis mun viime viikon sunnuntai :-)

-Anniina






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti