maanantai 20. kesäkuuta 2016

Ma France - Ma chère Touraine

Bonjour!

Vietin mun vaihtovuoden Loiren jokilaaksossa Tourainessa. Tarkemmin Toursin kaupungissa. Tours sijaitsee Ranskan keskiosassa, Orléansin ja Atlantin rannikon välissä. Täällä on noin 138 000 asukasta ja täällä puhuttu Ranskan kieli on puhtainta koko Ranskassa, eli Tourangeux (Tourainen asukkaat) puhuu tosi selkeetä ja kieliopillisesti puhtainta ranskaa. Toursin keskusta on täynnä puistoja ja sitä kutsutaankin Ranskan puutarhakaupungiksi. Vaikka kaupunki on semi moderni uuden ratikkalinjan ja kauppojen ansiosta, keskustassa löytyy myös keskiaikaisia taloja ja vanhan kaupungin osa.
Toursissa välimatkat on tosi lyhyet keskustan alueella ja jos haluaa lähteä kauemmas shoppailemaan tai treenaamaan niin ratikka ja bussi toimii tosi hyvin. Toursin keskusta on melko pieni ja kompakti, täydellinen kohde viikonlopuksi. Täältä pääsee myös hyvin vierailemaan alueen ylpeyteen - linnoihin.


Jardin des Prébends
Hôtel de Ville
Marché aux fleurs

Opera
Pont Wilson
Place de la Mairie
Rue Nationale pääostoskatu


Place Plumerau & vieille Ville - mun lempiosa Toursia 

 
Cathedrale Saint-Gatien


Musée des beaux arts 

Mulla todella oli onnea, että sain asua tämän vuoden ihan kaupungin keskustassa. Mun kotoa käveli noin 15min ihan ydinkeskustaan ja koululle noin 10min. Kaiken lisäksi Ranskan YFU toimisto sijaitsee nimenomaan Toursissa, niin asiat sai todella helposti eteempäin. Myös kaikki urheilupaikat sijaitsee ihan keskustan tuntumassa ja Palais des Sports on ihan kävelymatkan päässä. Keskustasta pääsee ihan 10-15min pyörällä, autolla tai bussilla Glorieten luonnonpuistoon ja järvelle. Tours on myös tosi turvallinen pikkukaupunki, maalaisjärjellä pärjäsi koko vuoden ihan loistavasti. Tours sijaitsee myös tosi hyvien yhteyksien päässä. Luotijunalla Pariisiin tunnissa, samoin Atlantille Nantesiin ja parissa tunnissa pohjoiseen Bretagneen. Bordeaux on myös ihan junayhteyksien päässä etelässä. Rakastan tätä kaupunkia ja tiedän, että tuun ihan varmasti takaisin.

Bisous
- Anniina






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti